96 procent av coviddöda är ”vaccinerade”

Swedish
7
Average: 7 (1 vote)

 

Bild: Folkhälsomyndigheten

Andelen ovaccinerade bland de som dör med covid-19 fortsätter minska. Endast en enda person var ovaccinerad enligt Folkhälsomyndighetens senaste veckorapport.

Swebbtv Nyheter har flera gånger rapporterat om att en mycket kraftig andel av de som dör med covid har tagit det så kallade vaccinet. 80-90 procent.

Men nu har den siffran ökat ännu mer.

I Folkhälsomyndighetens senaste veckorapport, som publicerades igår, kan man läsa att endast en enda person av de som avlidit var ovaccinerad.

”På grund av fördröjningen i rapporteringen fokuserar analyserna avseende avlidna i veckorapporten främst på data fram till för två veckor sedan. Hittills har 25 bekräftade fall rapporterats avlidna under vecka 21, varav en var ovaccinerad”, skriver Folkhälsomyndigheten.

Det innebär alltså att 96 procent av de avlidna hade tagit ”vaccinet”.

Av de avlidna hade 12 personer hemtjänstinsatser eller var boende på SÄBO.

– Vaccinerna mot covid-19 är det bästa skyddet mot svår sjukdom och död, och även om vaccinationstäckningen generellt är hög i befolkningen är det viktigt att man tar de påfyllnadsdoser som erbjuds. Vi är fortfarande mitt i en pandemi, säger statsepidemiolog Anders Lindblom i ett uttalande.

De senaste fyra veckorna (vecka 20–23) har 16 nya covidpatienter fått intensivvård. Bland dessa var medelåldern 60 år och 14 personer (88 procent) tillhörde en medicinsk riskgrupp, enligt myndigheten. Dock vill man inte säga hur många som var vaccinerade eller ovaccinerade.

”Eftersom det är få intensivvårdade fall görs, under en period, ingen uppdelning per vaccinationsstatus varje vecka”, heter det.

Bild: Folkhälsomyndigheten

 

https://nyheter.swebbtv.se/96-procent-av-coviddoda-ar-vaccinerade/