Vem avgör hur stor smittan blir?

Summary: 
Vem bestämmer hur och vilka som får samlas? Vem bestämmer vad och när vi får vistas på olika platser? Vem säger att en familj som umgås med varandra 24/7 ska plötsligt splittras på en restaurang för att man är fler än 4 personer. Smittas man verkligen mer för att man är fler än 5? Tydligen har regeringen gått ut med att det ska högst får sitta 4 personer vid varje bord på restaurang, ingen logik alls. Alla igentejpade bord och stolar ska markera var du inte får sitta för att tydliggöra och påminna mer hur viktigt själva distansen är.
0
No votes yet

Det har diskuterats en del om hur många som får vistas i olika lokaler allt efter lokalernas storlek och yta. Vem säger att smittorisken blir mindra om man är 80 personer i en lokal som rymmet 240 personer? Vem säger att 80 personer inte skulle smitta lika mycket. Hur kan det komma sig att personer som inte har några förkylningssymtom skulle öka chansen att smitta andra?

Jag var på restaurang här i Sverige med min familj, vi är 5 stycken varav 2 vuxna, en kypare kommer fram till oss och säger, ni är alldeles för många vid detta bord, min man tittar på kyparen och frågar: Vad är det värsta som skulle hända? Kyparen svarar: Ni får böta 20 000 svenska kronor. Jag blev irriterad men behöll lugn ton när jag ställde frågan: Vem har bestämt att jag ska betala just 20 000 kronor för att vi bryter mot regeln, en regel som egentligen är rätt flummig och otydlig. Kyparen sa även att den kan förlora jobbet, det kan även göra att alla Sveriges restauranger kan stänga ner. Jag frågade kyparen om det även gäller barn i familjen och kyparen nickar instämmande. Så summan av kardemumman så menar de på fullaste allvar att jag ska låta någon av mina barn att sitta ensam vid ett annat bord, låt oss säga min 3 årige son. Var ligger logiken bakom detta undrar jag? Vad händer? Vart är denna värld påväg att bli? 

Regeringen talar endast om för oss hur vi ska ha det och att vi endast ska följa regler, bryter vi mot dessa så får vi böter och kan till och med hamna i fängelse. Ska vi gå med på denna galenskap? Har folk inte vaknat än får de börja göra det nu. Det får bli slut på detta elände.

 

Länk:

Lista: Här är restriktionerna som gäller i Sverige  | SVT Nyheter